Boldog örökségünk: az élményátadás

Szerző: | 2020. okt. 15. | Rólunk

Hogyan viszi tovább 6 felnőtt-gyermek a Fay-inn szellemiségét?

Újra itt ülök a képernyő előtt, hogy írjak neked, de közben azon gondolkozok: Vajon találkoztál már velem, vajon ismered a családomat? Azokat az embereket, akik a Fay-innt alkotják? Talán igen, talán (még) nem, most bemutatom magunkat:

Hosszú faasztal mindenféle étellel megrakodva, körülötte zsibongás: vacsorázott a család. Azután elpakoltunk, majd valamelyikünk feltette a kérdést: „Rabló römi?” és már vette is elő a francia kártyát. Általában a csipet-csapat nagy része ottmaradt és a kártyázás közben elindult a beszélgetés. Mikor miről… Néha sztorizgattunk, hogy nevetésünktől zengett a ház, máskor viszont egészen belemélyedtünk a családi ötletelésbe. Például akkor is, amikor a családi brainstorming nyomán létrejött a Fay-inn kifejezés. A vacsoraasztal körül születtek a megvalósítandó álmok, majd kis idő elteltével már azon kaptuk magunkat, hogy (újra) építkezünk, rendezvényt szervezünk vagy éppen családi összefogásban készülnek a lekvárok, szörpök, befőttek. Amikor éppen nem ettünk, akkor közösen dolgoztunk és miközben járt a kezünk vagy mély beszélgetésekbe burkolóztunk, vagy egymást szórakoztattuk és hasfájósra röhögtük magunkat. Így telt az életünk kiskamaszként és fiatal felnőttként Terényben.

Azt hiszem, régóta tartozok azzal, hogy közelebbről megismerhessetek minket, a családunkat, a Fay-inn magját alkotó 8 fős csipet-csapatot. Legidősebb gyermekként egyre tisztábban látom, hogy mely értékeket szívtuk magunkba szinte már az anyatejjel együtt. Ezek közül a legfontosabb: az élményátadás. Ezt az örökséget mindannyian ösztönösen továbbvittük és eszerint élünk, dolgozunk a mindennapokban.

Családunk legifjabb tagja Pali még az általános iskola padjait koptatja. Ő már Terényben született meg és itt szívta magába a mozgás, a sport, a kirándulás örömét. Néhány éve hétvégente jár csak haza, mert egy budapesti iskolában tanulja a szlovák nyelvet és kenuzással tarja karban izmait. Otthon töltött idejében szívesen tart túravezetést (már óvodásként felkísért egy csapatot a Szanda várához), szereti felfedezni a környéket, akár biciklivel is.

Gedeon az ötödik gyermek a sorban, mára már felnőtté cseperedett. Kamasz évei nagy részét uszodákban töltötte és vízilabdázott. Valódi sportember ő is, mozgékony, aktív életet él. Mostanában a legtöbb idejét az teszi ki, hogy fotózni és videózni tanul a barátnőjével, mellette nullrezsis házak kialakítását segíti munkájával. Ma ő is a fővárosban él, de Terényben járva szívesen tart bocsa edzést vagy fizikai munkával segíti a Fay-inn munkáját.

Luca Boróka a legifjabb leány, Szegeden hódítja meg a színpadot, ugyanis a Szegedi Nemzeti Színház énekkari művésze. Dalol és szórakoztat, élményt ad. Operaénekes szakon végzett a csongrádi megyeszékhelyen, s közben megkezdte munkáját a színháznál. Amikor Terényben találkozol vele egy rendezvényen, szinte biztos, hogy dalra fakad vagy megtáncoltat. Szereti a nőies dolgokat, így ügyesen készíti a vert csipkét, szakmai asszisztensként segíti a Csipke-suli munkáját.

Csenge a harmadik gyermek, akit az állatok és a növények érdekelnek leginkább, ezért is végezte el a Gödöllői Egyetem agrármérnöki szakát. Legyen szó apró erkélyről, amin paradicsomot lehet nevelni vagy egy kert megtervezéséről, kialakításáról, Csengére lehet számítani. Nem ijed meg semmiféle fizikai munkától, szeret főzni, másokról gondoskodni. Legszívesebben állattartással foglalkozna egy tanyán. Rengeteg mindennel segíti a Fay-inn működését, mint például adminisztrációval, főzéssel, kertrendezéssel vagy éppen mesél neked a környékbeli növényekről, állatokról.

Benedek a legidősebb fivér, akinek mostanra két álma is valóra vált. Középsulis éveiben beleszeretett a tengerbe, a hajókba, szobájának falát óceánjárók képei fedték. A gimi után rátalált a szíve útjára és folyami hajókon, valamint a Karib-térségben utazva elsajátította a felszolgálás kultúráját. Azután 2020. október 10-én a másik álma is megvalósult. Vendéglátósként nagy vágya volt, hogy saját helyet nyithasson, ahol az ő személyisége alakítja a vendégkört. Hatalmas szíve és életszeretete van, vérében van a vendéglátás. Kapcsolati hálójában számos érdekes ember megtalálható, így igazán remek élmény volt a Sólyom Kávézó és Sörbár megnyitója, ahol a pult mögül figyelte a betérő vendégek kéréseit. Terényben felbukkanva, szívesen főz neked egy ízletes kávét és miközben azt elfogyasztod, meghallgat vagy mesél neked (attól függ, mire van szükséged).

Én Hanna vagyok, a „legöregebb”, de – termetemet tekintve – a legkisebb a csapatban. Velem szinte nap, mint nap találkozol írásaimon keresztül, hiszen mind a Fay-inn, mind a Csipke-suli tartalmait én szerkesztem. Autodidakta módon tanultam és tanulok a weboldalszerkesztésről, a Facebook és Instagram oldalak kezeléséről. Végzettségemet tekintve óvónő vagyok, így ha kisgyermekkel érkezel Terénybe, biztosan mosolyt csalsz az arcomra. Emellett szerelmese vagyok az önismeretnek, ezért life coach képesítést szereztem, szívesen beszélgetek mindenkivel, aki szeretné felfedezni önmagát. Terényben leginkább rendezvényszervezés közben láthattál.

Családunk összetartói természetesen a szülők, akik annyi mindennel foglalkoznak, hogy arra már nem elég ez a bejegyzés, egy másikban róluk is írok majd.

A Fay-inn remek szolgáltatásokkal vár, de attól van lelke a vállalkozásunknak, hogy mögötte áll egy összetartó család, melyet sokszínű emberek alkotnak. Eddig talán ki sem mondtuk, de mindannyiunk ugyanazt hirdetjük életünkkel és munkánkkal: másokat szolgálni, segíteni; élményt adni; örülni az életnek és szeretni, nagyon szeretni egymást. Ilyenek vagyunk mi és ettől olyan fain a Fay-inn.