VI. Cserháti Terepmaraton - 2024.04.06.

❤ 4,2 km-es gyermektáv
❤ környezetbarát versenyszervezés
❤ baráti hangulat
❤ helyi termékekből összeállított befutócsomag
❤ útvonal a lélegzetelállító cserháti lankákon

TOVÁBB A FACEBOOK ESEMÉNYRE!

RÉSZLETEK:

távok: negyedmaraton (1 kör), félmaraton (2 kör), maraton (4 kör)

díjazás: mindenki emléklapot, egyedi befutó érmet és befutó csomagot kap, a helyezettek oklevelet, érmet és helyi termékekből összeállított értékes ajándékcsomagot kapnak

korcsoportonként férfi-női díjazás van

a szint 186 méter körönként

a távon 2 frissítőpont kihelyezve

az útvonalon sárga szalagozás, erdős-rétes területek, rajtnál és célnál némi aszfalt

A versenyközpontban étkezési és tusolási, valamint szálláslehetőség is van.

INFORMÁCIÓK

Versenykiírás

Szervező Aprófalvas Települések Életminőségéért Alapítvány
Versenyiroda Terény, Csipkemúzeum (Arany János u. 70.)
Kontakt Fáy Dániel, mobil: +36-20-288-0240

Bank info

Szervező ATÉMA (Alapítvány)
Bankszámla HU76 16200106-11578732-00000000 (Swift: HBWEHUHB)

Távok és kategóriák

Maraton – 42 km (4 kör) Férfi-női 17-24, 25-39, 40-54, 55+
Félmaraton  – 21 km (2 kör) Férfi-női 17-24, 25-39, 40-54, 55+
Negyedmaraton – 10 km (1 kör) Férfi-női 9-12, 13-16, 17-49, 50+ év
Tizedmaraton – 4,2 km Férfi-női 6-8, 9-12, 13+ év
Gyalogtúra – 10 km (1 kör) Férfi-női 3-14, 15-21, 22-50, 51+ év

Program és rajtidők

7:00 – 8:00 Helyszíni nevezés
8:15 Maratoni táv rajt
8:30-tól 11-ig Gyalogtúra nevezők folyamatos indítása
9:00 Tizedmaratoni táv rajt
10:15 Félmaratoni táv rajt
10:30 Negyedmaratoni táv rajt
12:00-tól Ebéd
13:30 Eredményhirdetés

Nevezési felület

Sportorigo https://sportorigo.com/HU/4/Nevezes/267/V-Cserhati-Terepmaraton-ALDI-Paloc-Kupahttps://sportorigo.com/

“Köszönjük az eddigi beszámolókat! Most jöjjön az enyém, mint a szervezőcsapat része és mint a versenyen futó résztvevő is. 

2019.03.30-án megrendeztük az I. Cserháti Terepmaratont, amely egy családias hangulatú futóverseny lett. Az időjárás kegyes volt hozzánk, inkább a leégéstől és a napszúrástól kellett tartani, mint széltől, esőtől! ☀️ A táj, ahol a pálya haladt csodaszép. Bár már 17 éve a szerelmese vagyok a nógrádi lankáknak, de most is elbűvöltek a lágyan hullámzó dombok, a barnák és zöldek váltakozása és a távolban néha felbukkanó terényi templomtornyok. 🏞 Ugyan nem sokszor, de voltam már olyan túrán, ahol a szalagozást kellett követni és tudom, hogy ez mennyire kritikus pontja annak, hogy ne a tájékozódás legyen a fontos, hanem a sport élvezete. A sárga textilszalagok nem csak jól látszódtak, hanem pontosan mutatták az útvonalat. Emellett külön megjegyeztem, hogy sokkal környezet-barátabb, mint a műanyag szalagok! 〽️ A terület egyébként szépen ki volt tisztítva és nem olyan sok helyen láttam szemetet. Ahol igen, oda ki fogunk egyszer menni, hogy összeszedjük! 💚 A célba érés után ízletes tárkonyos raguleves és lekváros palacsinta volt az ebéd, majd a nyertesek megkapták a helyi termékekből összeállított csomagjukat. 🏆 Egyébként a befutó csomagban is elrejtettünk egy kis fekete ribizli lekvárt. 

Sok mindennek kell teljesülnie ahhoz, hogy jól sikerüljön egy rendezvény, de az évek tapasztalata az, hogy a legtöbb azon múlik, hogy a résztvevők milyen hozzáállással érkeznek. Ez alkalommal egy igazán nagyszerű csapat jött össze, akiknek az elégedettsége arra buzdít minket, hogy JÖVŐRE ÚJRA UGYANITT!  🏃‍♀️🏃‍♂️”

Hanna

“Ma egy családias hangulatú terepfutó versenyen vettem részt Terényben. Engem elbűvölt ez a kis Nógrád megyei falu és a lakói. ❤”

Zita

“A családias falusi verseny minden pozitívumát hozta. Szerintem szép volt az útvonal, futható szintek (már akinek 😊), jó útvonal jelölés. A segítők is nagyon kedvesek, készségesek voltak. Én örültem a hasznos befutó csomagnak, ami a helyi finomságokból lett összeállítva. Nekem, mint kezdő futónak egyetlen hiányérzete volt, de az nagy 😃😃😃, hogy nem kaptunk érmet. Én még nagyon gyűjtöm, bár gondolom, akinek ,,ezer” van, annak ez sem volt gond. Én elmegyek a következőre is, ha lesz. Köszönöm a szervezést!”

Melinda

“Az első és szerintem legemlékezetesebb maratonomat futottam itt. Sajnos a verseny előtti napokban esett az eső, így is rajtoltunk el. Teljesen átértékelődött bennem a SÁR kifejezés, ami a pályán fogadott. Nagyon küzdelmes volt az első körtől kezdve, amiből nekünk, maratonon futóknak négyet kellett teljesíteni. A táv felénél fel akartam adni, de szerencsémre a szervezők körül vettek és biztattak, lelket öntöttek belém. Újult erővel indultam neki a 3. körnek. Már tudtam, hogy nagy kihívások árán is, de teljesíteni fogom a versenyt, nem adom fel. A célba beérve tapsvihar fogadott, hihetetlen élmény volt. Összességében egy szuper verseny, remek hangulattal, elbűvölő tájjal, és finomságokkal a befutócsomagban;) Jövőre ugyanitt❤️

Anna

Válogatás az eddigi Cserháti Terepmaraton képei közül