Te is ezt szeretnéd?

Szeretnél a túra végpontok között szállítást?

Télen keresel szállást?

Csak 1 éjszakára szeretnél foglalni?

Kényelmes, összkomfortos szállást, több önálló hálószobára szeparálva keresel?

Szeretnél kiváló házias ételeket, helyi alapanyagokból, finom ízekkel?

Jó volna bőséges programkínálat és igényedre szabott programszervezés?

Nem szeretnél egy egész "konyhát" cipelni a hátizsákodban?

Mindezekre a megoldás: Fay-inn!

R

Egész évben nyitva vagyunk!

R

Nálunk 1 éjszakára is tudsz foglalni!

R

A túrázókat kérés esetén autóval szállítjuk (kedvezményes díj ellenében) a szálláshelyünk és a kiinduló/végpontok között, minimum 2 éjszakás tartózkodás esetén, így az egész 18-19-es Kéktúra szakasz teljesíthető tőlünk.

R

Reggelit, vacsorát, ha kell teljes ellátást biztosítunk!

R

Központi fűtéses rendszerünk van, így jó meleg van télen!

R

Felszerelt konyhával várunk! Ágyneműt és törölközőt biztosítunk.

Fay-inn élmények

Csipkemúzeum, ahol a pecsét egyedülálló és csodaszép!

A Kék túra útvonala Terényen halad át, ahol téged is vár az Árdai Vendégház. A jelzés elvezet a Hunnia Csipkemúzeumig, ahol a tárlat megtekintése mellett, pecsétet is szerezhetsz a gyűjtőfüzetedbe. Ennek különlegessége, hogy egy csipkemotívum, egy páva kerül a papírra.

Kávéház, ahol felfrissülhetsz és jól lakhatsz!

A múzeum melletti Kávéházban ízletes kávét fogyaszthatsz, valamint házi ízekkel fogadjuk a fáradt vándort. Előre bejelentkezett vendégeinket meleg, laktató ételekkel várjuk, akár megegyezés szerinti menüvel. Különleges kérésre programként ajánljuk a kürtőskalács- vagy laskasütést.

Szállás, ahol megpihenhetsz

Innen már csak 80 méterre van a szállás, melyet könnyű felismerni a sárga feliratról. A ház három apartmant rejt magában, így a nagyobb társaságok kényelmesen szeparálódhatnak. A komfortosságot adja, hogy minden apartman fürdőszobával van felszerelve, illetve kettőben található konyha is. Fontos kiemelnünk, hogy akár egy éjszakára, egy fő részére is adunk ki szobát, még a téli időszakban is, hiszen egész évben nyitva vagyunk. Az ár pénztárca kímélő, s elfogadjuk a Szép Kártyákat is. Emellett állatbarát szálláshely vagyunk, nem jelent gondot, ha magaddal hozod hű társadat.

Falu, ahol feltöltődhetsz a fizikai igénybevétel után

Amennyiben túrázásod nem igényel feszített tempót, érdemes több időt szánni a falu látványosságaira. Minden korosztálynak ajánlott a világon egyedülálló Orsós Magnó Múzeum megtekintése. Remek program a bocsa kipróbálása, mely játék és sport egyben. A fizikai megerőltetés után ez igazán pihentető, ámbár koncentrálást igényel. Érdemes sétát tenni a faluban, mely nem csak szép, hanem a lakosai kedvesek, barátságosak, szívesen váltanak egy-két szót a kirándulókkal. Kecskesajtot, házi lekvárt, zöldséget is árulnak, járjatok nyitott szemmel!

Gyalogtúrák

Vezetett túra a Szanda-várhoz

A török kori végvár rom vulkáni csúcson áll, mellette andezit sípok láthatóak. Odafentről lenyűgöző a kilátás. Útközben legendák, mesék, történetek hangzanak el a várral kapcsolatban.

Időtartam: 5 óra

Éjszakai túra

Világítás nélküli vezetett túra egy különleges forrásképződményhez. Csupán az éjjeli fényekre hagyatkozva meg lehet figyelni az éjszakai állatokat, valamint elmerülni a csillagos égben.

Időtartam: 2 óra (indulás sötétedés után)

Kilátás a Káposztás hegyről

Könnyed séta a falu szélén álló horgásztavat őrző Káposztás-hegyhez, majd meredek kaptató, végül elképesztő kilátás. Kikericsek, lágy szellő és mindaz, amit az Isten ujja épp az égre fest. Minden évszakban, minden napszakban kihagyhatatlan! Piknikezéshez ideális helyszín!

Időtartam: 1,5 óra (plusz, amit fent eltölt az ember)

Biciklis csillagtúrák

Bérelj biciklit nálunk és fedezd fel két keréken a környéket! Friss levegő, csodálatos táj, kis forgamú utak és este garantáltan nem kell altató!

Sasbérci kilátóhoz

Lenyűgöző kilátás

Időtartam: 2 óra + a megállások
Táv: 14 km
Útvonal: Terény, Kiskér-puszta, Pallag-puszta, Sasbérci-kilátó. (Az odaút erős kaptató, visszafelé a fékeké a főszerep.)

Magyarnándor Nagy-kilátóhoz

Víztározó és kilátó

Időtartam: 2 óra + a megállások
Táv: 24 km-es kör
Útvonal: Terény, Szanda, Szandaváralja, Nagy-kilátó, Magyarnándor, Horgásztó, Cserháthaláp, Terény

Mohorai dolinkához

Tolnay Klári Múzeum és Mauks – Mikszáth Emlékház

Időtartam: 2 óra + a megállások
Táv: 21 km
Útvonal: Terény, Cserháthaláp, Mohora, Dolinka, Tolnay Klári Emlékház, és vissza ugyanazon az útvonalon Terénybe

Csesztvei Teréz-kilátóhoz

Madách Emlékház

Időtartam: 3 óra + a megállások
Táv: 34 km
Útvonal: Terény, Cserháthaláp, Mohora, Csesztve, Teréz-kilátó, Madách Emlékház és vissza

Tematikus utak autóval

Jó palócok, tót atyafiak földjén (irodalmi útvonal)

Egy nap alatt feszített tempóban ugyan, de bejárható a Jó palócok, tót atyafiak vidéke, azaz a helyszín, ahol Mikszáth Kálmán élt és alkotott. Ezen a vidéken volt Madách Imre kúriája, ahol 9 évet élt, itt születtek gyermekei. Tolnay Klári is a megye szülötte, Terénytől nem messze található a szülőháza. Aki odavan az irodalomért, a szép épületekért ne hagyja ki ezt az útvonalat!

Őslények nyomán Ipolytarnóc felé

Terényből bő egy óra az út Ipolytarnócig, ahol egy egykori vulkánkitörés során számos őskori maradványt tekinthetünk meg. Az óránként induló vezetett túrák alatt a túravezető érdekességeket oszt meg a hely történelméről.
Odaúton vagy visszaúton érdemes megállni a nógrádszakáli palóc grand canyonnál, avagy a Páris patak szurdokvölgyénél. Régen folyó kanyargott itt, mely mélyen bevájta magát. Így látványos 10- 15 m magas falak közt kirándulhatunk. Néhol kőtömbökön kell átmászni, de könnyen járható, akár gyerekkel is. A kb. 500 m hosszú kis kanyon végén egy kisebb vízesés látható.

Palóc viseletek

Terényben is megismerhető, sőt felpróbálható a palóc népviselet, állandó programkínálatunkból szívből ajánljuk a viseletbe öltözést. Aki azonban kimozdulna a faluból és még több érdekességre kíváncsi, annak ajánljuk a Hollókőben látható Palóc Babamúzeumot, rimóci főkötő kiállítást, valamint a balassagyarmati Palóc Múzeum “Bölcsőtől a sírig” című állandó kiállítását.

Téged is szeretettel várunk Terényben!

akik a Fay-inn élményeket biztosítják

A Fay-Inn csapatában hisszük, hogy a természet közelsége, a vidéki csend, a friss levegő energiával tölt el és örömet okoz. Szolgáltatásaink komplex módon nyújtják számodra a kényelmes, pihentető szállást, a finom, vidéki ízeket, a helyi élményeket és a különleges, kézműves portékákat. Családunk álma vált valóra a falusi élettel és ezekből a tapasztalatokból szeretnénk Nektek is adni!

Amiket garantáltan ígérünk

A kéktúrázásod nálunk gondtalan élmény lesz. Csak azon törd a fejed, hová teszed ki a jól megérdemelt oklevelet és jelvényt, amit a sikeresen teljesített útvonalért emlékbe kapsz. Családod, barátaid, munkatársaid mind büszkén és kissé irigykedve fognak rád tekinteni, hogy „ez igen, neki sikerült”.

Ha nem nálunk szállsz meg marad a rizikó, fogsz-e kapni 1 éjszakára szállást. Törheted a fejed, hogyan logisztikázd ki – ha elmegyek A-ba autóval és onnan tovább gyaloglog B-be, hogyan jövök vissza az autómhoz? – előre vetítem hogy sehogy. Így a túrázás számodra, stressz, frusztráció, kapkodás és idegeskedés lesz.

Teljesítményed hatására, családod, párod, gyerekeid, munkatársaid felnéznek majd rád és követik a példádat. Tőled kérnek tanácsokat, ötletek a túratervezéssel és a kitartással, célmegvalósítással kapcsolatban. Új túratársakra fogsz találni személyükben. És a túrák alatt közelebb kerültök majd egymáshoz, jobban megismerve egymás gondolatait, érzéseit, vágyait, motivációit.

Igazi példakép leszel sokak számára, aki nem papol, hanem az életével, a tetteivel mutat példát, azzal tanít, nevel. Hiteles ember leszel, mert a tettek sokkal jobban hatnak másokra, mint a szavak.

Nem lesz gondod a közlekedéssel. Nincs logisztikázás, menetrend bújás, busz vagy csatlakozás utáni rohanás. Csak a tájat és a talpad alatt fogyó kilométereket élvezd! Privát szállítással fogsz eljutni a túrád kezdő pontjára és este ugyan így érsz vissza a szállásra. Egy autó csak rád fog várni, hogy a legkényelmesebben utazzál. Az autóban csomagjaid, túratársaid és még házi kedvenced is elfér.

Nem kell nézned az órát, vajon nyitva lesz-e még a bolt, amikor a szálláshoz érkezel. Úgy fogod érezni magad, mintha édesanyád várna a szépen terített asztal mellett, finoman gőzölgő étellel.

Nem fogsz másnap nyirkos, vizes ruhába, cipőbe bújni. Öltözeted, bakancsod gyorsan fog száradni a meleg, kényelmes szálláson.

Nem kell keresgélni a helyet, ahová érkezel, mert a kék út közvetlenül a házunk előtt halad el. Így nem lesznek pluszban megtett távolságok.

Pecsételő füzetedet egyedi, csak nálunk beszerezhető, stemplivel fogod gazdagítani. A Hunnia Csipkemúzeum gyönyörű pávamintás pecsétje csak a kéktúrásoknak készült.

?

Ajándék infófüzet kék túrázóknak

 Tudjuk, hogy mennyire kellemetlen, amikor arra számítasz, hogy melegételhez jutsz majd a kirándulás során, de épp bezár előtted a bolt, kocsma, étterem.

Nem lesz többé ilyen gondod, ha letöltöd ajándék infófüzetünket, amiben összegyűjtöttük a Cserháti szakaszon lévő vendéglátó helyek, élelmiszer üzletek nyitvatartását.