Ti is erre vágytok?

15-18 főre kényelmes, összkomfortos szállásra?

Jó volna bőséges programkínálat és igényeitekre szabott programszervezés?

Szívesen sportolnátok, játszanátok együtt?

Szerettek közösen főzni és közben jókat beszélgetni?

Inkább letennétek a fakanalat, mégis finom ételeket ennétek?

Bepillantanátok egy vidéki gazdaság működésébe?

Mindezekre a megoldás: Fay-inn!

R

3 önálló apartmanunk, 6 szeparált hálószobával vár bennetek.

R

Kerékpárkölcsönzőnk (igény esetén) túravezetővel, bocsapályánk játékvezetővel áll rendelkezésetekre.

R

A szálláshelyen 3 konyha, kerti tűzrakó vár bográccsal, nyársakkal, tárcsával és tűzifával.

R

Falusi vendégasztalunknál, finom, házias ízekkel és helyi alapanyagokból készült ételeket szolgálunk fel.

R

Megmutatjuk a gazdaságunk mindennapi életét: a kecskefejéstől, a libaterelésen át a veteményes gondozásáig.

Fay-inn élmények

Hunnia Csipkemúzeum, egy magyar csoda!

Repülj vissza az időben 500 évet, ölts fel egy reneszánsz ruhát és ismerd meg a csipkekészítés történetét. Egy csodálatos mesterség fogásait ismerheted meg, majd feltárulnak a Hunnia csipke kialakulásának körülményei, melyek Magyarország egyik legszebb csipkéjének létrehozását segítették. Ha szeretnéd, próbáld ki te is a csipkeverést!

Kávéház, ami frissítő pont a gazdaság szívében!

A múzeum melletti Edvi-Illés Kávéházban ízletes kávét, finom háziszörpöket fogyaszthatsz. Ugyanitt kerülnek asztalra a Fay-inn konyha finom fogásai, köztük a palóc konyha hagyományos ételei is. Vendégeket előzetes asztalfoglalás után fogadunk! Külön kérésre programként ajánljuk a séfjeinkkel közös bográcsozást vagy laskasütést.

Kerékpárkölcsönzés

8 db túrakerékpár és 8 db e-bike áll készen a környék kerekes felderítésére. Kérésre túravezetőt is biztosítunk. Ajánlott útvonalainkat megtaláljátok a palócföldi bringatúra oldalán.

Bocsapálya

A magyar falusi kocsmasporttól kissé eltérve a terényi kocsma mellett nem tekepályát, hanem bocsapályát találtok. A cél itt nem a bábuk eltalálása, hanem a golyók egymáshoz közelítése. Kiváló közösségi játék a szabadban, mely figyelmet és némi ügyességet kíván. A kikapcsolódás teljes élvezetében játékvezető segít.

Gyalogtúrák

Vezetett túra a Szanda-várhoz

A török kori végvár rom vulkáni csúcson áll, mellette andezit sípok láthatóak. Odafentről lenyűgöző a kilátás. Útközben legendák, mesék, történetek hangzanak el a várral kapcsolatban.

Időtartam: 5 óra

Éjszakai túra

Világítás nélküli vezetett túra egy különleges forrásképződményhez. Csupán az éjjeli fényekre hagyatkozva meg lehet figyelni az éjszakai állatokat, valamint elmerülni a csillagos égben.

Időtartam: 2 óra (indulás sötétedés után)

Kilátás a Káposztás hegyről

Könnyed séta a falu szélén álló horgásztavat őrző Káposztás-hegyhez, majd meredek kaptató, végül elképesztő kilátás. Kikericsek, lágy szellő és mindaz, amit az Isten ujja épp az égre fest. Minden évszakban, minden napszakban kihagyhatatlan! Piknikezéshez ideális helyszín!

Időtartam: 1,5 óra (plusz, amit fent eltölt az ember)

Biciklis csillagtúrák

Bérelj biciklit nálunk és fedezd fel két keréken a környéket! Friss levegő, csodálatos táj, kis forgamú utak és este garantáltan nem kell altató!

Sasbérci kilátóhoz

Lenyűgöző kilátás

Időtartam: 2 óra + a megállások
Táv: 14 km
Útvonal: Terény, Kiskér-puszta, Pallag-puszta, Sasbérci-kilátó. (Az odaút erős kaptató, visszafelé a fékeké a főszerep.)

Magyarnándor Nagy-kilátóhoz

Víztározó és kilátó

Időtartam: 2 óra + a megállások
Táv: 24 km-es kör
Útvonal: Terény, Szanda, Szandaváralja, Nagy-kilátó, Magyarnándor, Horgásztó, Cserháthaláp, Terény

Mohorai dolinkához

Tolnay Klári Múzeum és Mauks – Mikszáth Emlékház

Időtartam: 2 óra + a megállások
Táv: 21 km
Útvonal: Terény, Cserháthaláp, Mohora, Dolinka, Tolnay Klári Emlékház, és vissza ugyanazon az útvonalon Terénybe

Csesztvei Teréz-kilátóhoz

Madách Emlékház

Időtartam: 3 óra + a megállások
Táv: 34 km
Útvonal: Terény, Cserháthaláp, Mohora, Csesztve, Teréz-kilátó, Madách Emlékház és vissza

Tematikus utak autóval

Jó palócok, tót atyafiak földjén (irodalmi útvonal)

Egy nap alatt feszített tempóban ugyan, de bejárható a Jó palócok, tót atyafiak vidéke, azaz a helyszín, ahol Mikszáth Kálmán élt és alkotott. Ezen a vidéken volt Madách Imre kúriája, ahol 9 évet élt, itt születtek gyermekei. Tolnay Klári is a megye szülötte, Terénytől nem messze található a szülőháza. Aki odavan az irodalomért, a szép épületekért ne hagyja ki ezt az útvonalat!

Őslények nyomán Ipolytarnóc felé

Terényből bő egy óra az út Ipolytarnócig, ahol egy egykori vulkánkitörés során számos őskori maradványt tekinthetünk meg. Az óránként induló vezetett túrák alatt a túravezető érdekességeket oszt meg a hely történelméről.
Odaúton vagy visszaúton érdemes megállni a nógrádszakáli palóc grand canyonnál, avagy a Páris patak szurdokvölgyénél. Régen folyó kanyargott itt, mely mélyen bevájta magát. Így látványos 10- 15 m magas falak közt kirándulhatunk. Néhol kőtömbökön kell átmászni, de könnyen járható, akár gyerekkel is. A kb. 500 m hosszú kis kanyon végén egy kisebb vízesés látható.

Palóc viseletek

Terényben is megismerhető, sőt felpróbálható a palóc népviselet, állandó programkínálatunkból szívből ajánljuk a viseletbe öltözést. Aki azonban kimozdulna a faluból és még több érdekességre kíváncsi, annak ajánljuk a Hollókőben látható Palóc Babamúzeumot, rimóci főkötő kiállítást, valamint a balassagyarmati Palóc Múzeum “Bölcsőtől a sírig” című állandó kiállítását.

Téged is szeretettel várunk Terényben!

akik a Fay-inn élményeket biztosítják

A Fay-Inn csapatában hisszük, hogy a természet közelsége, a vidéki csend, a friss levegő energiával tölt el és örömet okoz. Szolgáltatásaink komplex módon nyújtják számodra a kényelmes, pihentető szállást, a finom, vidéki ízeket, a helyi élményeket és a különleges, kézműves portékákat. Családunk álma vált valóra a falusi élettel és ezekből a tapasztalatokból szeretnénk Nektek is adni!

Amiket garantáltan ígérünk

Hamisítatlan falusi élményben lesz részetek.

A falu legöregebb lakóházában, a helyi védettségű, palóc kontyos, felújított, parasztházban szállásolunk el, az Árdai Vendégházban.

Csodálatos dimbes-dombos tájon kirándulhattok, egyesek szerint a „magyar toscanában”.

Beleláthattok egy vidéki, családi gazdaság életébe, ha kedvetek van részt is vehettek a mindennapi teendőkben.

A Fay-inn konyha séfjei, remek ízekkel készítik majd el az ételeiteket.

Szívesen mesélünk a 800 éves múltú ősi családunkról, egy pohár bor mellett.

Garantáljuk a természet közelségét annak minden szépségével – tengernyi csillaggal az égen – és kihívásaival – az eső utáni dagonyával.

?

7+1 dolog, amire biztosan nem gondoltál a barátaiddal!

Ajándék Fay-Inn segédlet a tuti utazáshoz!

Megmutatjuk Nektek kendőzetlenül, a falusi élet fény és árnyoldalait, hogy őszintén beszéljünk mindarról, amire számíthattok egy vidéki pihenéskor.