Cégeknek, baráti társaságoknak

Cserháti csapatépítő

3 nap/2 éjszakás program. Érkezés a délutáni órákban, távozás a reggeli után.

Az érkezés után könnyed kirándulás a Káposztás-hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre, közben ismerkedés a településsel és történetével.

Másnap délelőtt érdekességek a Hunnia csipke történetéről és készítésének fortélyairól. Ugyan itt viselet bemutató és beöltözés, fotózási lehetőség. Közben ismerkedés reneszánsz kori úri divattal és a terényi viselettel.

Délben kézi harangozás a helyi katolikus templomban és harangozó néni magángyűjteményének megtekintése. Délután bocsaverseny és eredményhirdetés.

Este bográcsvacsora. Harmadnap vásárlási lehetőség a helyi termékekből és szabad program.

Palóckaland

 • Egy napos kirándulás. Érkezéskor helyi finomságokkal várjuk a csoportot.
 • Délelőtt bemutató a Hunnia csipke történetéről és készítésének fortélyairól. Ugyan itt viselet bemutató és beöltözés, fotózás. Ismerkedés a reneszánsz kori úri divattal és a terényi viselettel.
 • Délben kézi harangozás megtekintése és a harangozó néni magángyűjteményének megtekintése. Finom, laktató ebéd az Edvi-Illés Kávéházban vagy udvarán.
 • Délután séta a faluban, vagy kirándulás a Káposztás-hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre. Ismerkedés a településsel és történetével. A program végén, vásárlási lehetőség helyi termékekből.

"Keringőzik a kanál…" Gasztrohétvégék

Speciális gasztronómiai foglalkozások csomagajánlata

A csomag tartalma: 1 éjszaka szállásdíja + 3x-i étkezés (reggeli, ebéd, vacsora) + „A”, „B”, „C” vagy „D” program választás szerint. A program során egész nap foglalkoztatjuk a társaságot.

Megrendelem az egyik csomagot!

„A” – Kertünk gyümölcsei

Aszalás. Ökológiai gazdaság látogatása – zöldség-, gyümölcstermesztés és feldolgozás. Stanicli készítés, amiben hazaviszik az aszalt gyümölcsöt. Közös lekvárfőzés, közben beszélgetés: Mitől különleges a magyar konyha? (Az elkészült lekvárból mindenki visz haza kóstolót.) Címketervezés, készítés, csirizfőzés, címkézés. Laskasütés masinán.

„B” – Az istállók lakói

Látogatás egy a paraszt portára, állatsimogató. Beszélgetés az állattartás feladatairól, az állatok hasznáról. A tej és hasznosítása – aludttej kóstolása, vajköpülés, túrókészítés, sajtkészítési bemutató (kóstolás mindenből). Gyapjúfeldolgozás – a nyers gyapjú mosása, szárítása, kártolása, tépése a gyerekekkel közösen és nemezelés VAGY bőrözés.

„C” – Őrlöm, szitálom, gyúrom, sütöm, főzöm… Mi az?

Liszt szitálása, tésztagyúrás, nyújtás tésztagéppel, majd kifőzése és elfogyasztása. Kukoricamorzsolás. Csutkatorony építő vetélkedő. Séta az állatokhoz, megetetésük a lemorzsolt kukoricával. Malom – játékkészítés. Kukoricapattogtatás tűzön.

„D” – Kenőkék kenyérre

Tojáskrém, kőrözött, hamis libamájkrém és pecsenyehúskrém készítése (alapanyagok előkészítése, főzés, krémesítés, fűszerezés), majd házi kenyéren való megkóstolás. Kenyérsütés bemutató. Saját receptkönyv készítése – Hasznos tudás a mindennapokra. Gyógy- és fűszernövények játékos aroma felismerése. Melegszendvics készítés és fogyasztás közösen.

Minden téren ideális a csapatépítésre!

 • A szállás 18 férőhelyes, három apartmanból áll, így könnyű szeparálódni. Minden lakrészhez tartozik fürdőszoba, kettőhöz konyha is.
 • Érdemes tudni, hogy amennyiben a vendégházat maximálisan megtöltitek, érvénybe lép az egész ház kedvezmény.
 • A házhoz tartozik egy fedett szín, mely jó idő esetén remek helyszín a közösségi játékokra, programokra.
 • Megoldható, hogy a társaság magára főzzön, de lehet kérni teljes ellátást Előre egyeztetve, a menü összeállításánál figyelembe vesszük a speciális étrendűeket. Ételeink laktatóak, helyi alapanyagokbóligyekszünk dolgozni és igazán ízletes fogások kerülnek az asztalra.
 • Remek csapatépítő tevékenység a főzés. Ajánlunk a laska- és a kürtőskalács sütést, illetve lehet bográcsozni és szalonnát sütni Ezekhez eszközöket tudunk biztosítani.
 • Helyi viseletbe és/vagy reneszánsz úri divatba öltöztetés és fotózási lehetőség.
 • Mindezeken kívül nagyszerű társasjátékaink vannak, melyek a vidám időeltöltést szolgálják.
 • Az Edvi-Illés Kávéház, mely barátságos, hangulatos. Vonzereje a öntöttvas kályha. Egy fő személyzet szolgálja kényelmüket, aki mindenben szívesen segít. Ezen alkalmakra biztosítjuk a rendezvény zárt körűségét.
 • A másik helyszín nagyobb létszám befogadására is képes. Ez a közösségi ház nagyszerűen funkcionál tánchoz, vetítéshez, nagyobb helyigényű játékokhoz. Felfűthető, de fontos, hogy az erre való igényt jó előre tudjuk!