Osztálykirándulások

„A tanulás nem feladat, hanem élmény, maga az élet.”

"Keringőzik a kanál…"

Speciális gasztronómiai foglalkozások csomagajánlata

A csomag tartalma: 1 éjszaka szállásdíja + 3x-i étkezés (reggeli, ebéd, vacsora) + „A”, „B”, „C” vagy „D” program választás szerint. A program során egész nap foglalkoztatjuk a gyerekeket.

Megrendelem az egyik csomagot!

„A” – Kertünk gyümölcsei

Aszalás. Ökológiai gazdaság látogatása – zöldség-, gyümölcstermesztés és feldolgozás. Stanicli készítés, amiben hazaviszik az aszalt gyümölcsöt. Közös lekvárfőzés, közben beszélgetés: Mitől különleges a magyar konyha? (Az elkészült lekvárból mindenki visz haza kóstolót.) Címketervezés, készítés, csirizfőzés, címkézés. Laskasütés masinán.

„B” – Az istállók lakói

Látogatás egy a paraszt portára, állatsimogató. Beszélgetés az állattartás feladatairól, az állatok hasznáról. A tej és hasznosítása – aludttej kóstolása, vajköpülés, túrókészítés, sajkészítési bemutató (kóstolás mindenből). Gyapjúfeldolgozás – a nyers gyapjú mosása, szárítása, kártolása, tépése a gyerekekkel közösen és nemezelés VAGY bőrözés.

„C” – Őrlöm, szitálom, gyúrom, sütöm, főzöm… Mi az?

Liszt szitálása, tésztagyúrás, nyújtás tésztagéppel, majd kifőzése és elfogyasztása. Kukoricamorzsolás. Csutkatorony építő vetélkedő. Séta az állatokhoz, megetetésük a lemorzsolt kukoricával. Malom – játékkészítés. Kukoricapattogtatás tűzön.

„D” – Kenőkék kenyérre (szendvicskrémek)

Tojáskrém, kőrözött, hamis libamájkrém és pecsenyehúskrém készítése (alapanyagok előkészítése, főzés, krémesítés, fűszerezés), majd házi kenyéren való megkóstolás. Kenyérsütés bemutató. Saját receptkönyv készítése – Hasznos tudás a mindennapokra. Gyógy- és fűszernövények játékos aroma felismerése. Melegszendvics készítés és fogyasztás közösen.

Garanciák egy felejthetetlen osztálykirándulásra

Rendkívüli akciós ajánlatunk:

Amennyiben két éjszakára érkezik a csoport és kér éjszakai túrát VAGY az egyik gasztroprogramból választ egy napot, a második éjszaka szállás árából 50 %-ot elengedünk az egész csoportnak!

Szállás kislétszámú osztályoknak

 • A szállás 18 fő befogadására alkalmas, igény szerint még pótágyazható.
 • Ennek kihasználásakor jár az egész ház kedvezmény.
 • A ház három apartmanra van felosztva, így kényelmesen lehetnek külön lányok és fiúk. A két nagyobb férőhelyes lakrész 7-7 ágyas, középen pedig 4 ágy áll a tanárok, szülők rendelkezésére. Minden apartman fürdőszobával van felszerelve és kettőhöz konyha is tartozik.
 • Kültéri, fedett szín alkalmas a kinti játékokra, illetve a házon belül is van helyiség, melyben rossz idő esetén elfér a társaság.

Programok a diákoknak, tanároknak

 • Számos tanulságos és egyben szórakoztató programajánlatunk van, mely nem csak a gyerekeknek, hanem neked is tetszeni fog!
 • A Hunnia Csipkemúzeumban a csipke történetéről hallattok beszámolót, bemutatót látnak a készítésről, sőt kis is próbálhatják.
 • Lehetőség van megismerkedni a Johannita lovagok múltjával és jelenével, a lekvárkészítéssel, a régi menyasszonyok hozományának elemeivel, az olasz bocsa nevű játékkal és még számos érdekes programot ajánlunk!

Általában a "válogatósaknak" is ízlik 🙂

 • Napi háromszori étkezést biztosítunk, előre egyeztetett menü szerint, sőt a speciális étrendet követő gyerekekre is tekintettel vagyunk.
 • A fogásokat igyekszünk helyi termesztésű/készítésű, egészséges alapanyagokból, minél változatosabban és ízletesebben elkészíteni. Talán nincs is jobb úgy kezdeni az osztálykirándulást, mint mikor finom ebéddel várják a társaságot.

Ajánlatunk tanároknak

 • Bízunk abban, hogy ez a rengeteg lehetőség felejthetetlen osztálykirándulássá érik. Neked pedig az a jó hírünk, hogy 10 fő után 1 pedagógusnak ingyenes az egész ellátás.
 • Mindezt a sok lehetőséget mi személyre szabottan állítjuk össze úgy, hogy az a te osztályodnak a legmegfelelőbb legyen.

Kapcsolat

Személyre szabott ajánlatunkért keress minket bizalommal!

8 + 6 =