10 program, amit próbálj ki télen Terényben

2024. 01. 21. | Túrázás, kikapcsolódás, Vidéki életmód

Télen, talán kevésbé mozdul ki az ember a kényelmes otthonából, mégis annyi élményt, érdekességet tud adni ilyenkor is a természet, a vidék. A Fay-inn vendégházai a leghidegebb hónapokban is várnak. Odabent ropogó tűz a vaskályhában, odakint ropogó hó a talpad alatt. Nézd meg, hogy milyen feltöltődési lehetőségeket ajánlunk azoknak, akik ellátogatnak hozzánk a téli időszakban:

1. Havas szórakozás

Terény az ország északi részén található, így télen nagyobb eséllyel hullik a hó és marad meg egy-két napig. Akár csak egy napra is érdemes jönni, hogy kiránduljatok, szánkózzatok, hóembert építsetek, hógolyózzatok vagy csak séta közben hallgassátok, ahogy a talpatok alatt ropog a hó.

2. Elmerülni a tájban

Üljetek oda az ablakhoz, gyújtsatok meg egy finom illatú gyertyát és vesszetek el a táj szemlélésben! Legjobb esetben hó borítja a falut, de a zúzmarás ágak is csodálatos látványt nyújtanak. 

3. Olvasni a ropogó tűz mellett

Gyújtsátok be a vaskályhát és üljetek mellé egy érdekes könyv társaságában! Hallgassátok, ahogy ropog a tűz és merüljetek el a történetben! Magánkönyvtárunkból szívesen adunk kölcsön regényt, szakkönyvet, így ha otthon hagytátok az aktuális olvasnivalótokat, érdeklődjetek, hogy mivel tudunk szolgálni. 

4. Forró italok kortyolgatása

Italkínálatunkban biztosan megtalálod az ízlésednek megfelelő meleg italt, legyen szó pitypangszirupos kakaóról, forró csokoládéról, gyógyteáról vagy ír kávéról! Válassz egyet és kortyolgasd átéléssel!

5. Időt tölteni a szeretteinkkel

Odahaza nem mindig szánunk elég minőségi időt a másikkal, de az üdülés idején jobban odafigyelhetünk az együttlére. Kérjetek kölcsön tőlünk társasjátékot és élvezzétek a közös játékot! Beszélgessetek, sétáljatok, figyeljetek oda a másikra egy kicsit jobban, mint a rohanó hétköznapokban.

6. Csúszkálni a befagyott talajvízen

Ugyan Terényben nincsen korcsolyapálya, de a befagyott talajvíz kitűző terep a csúszkálásra, korizásra.

7. Értékelni az óévet, felkészülni az új évre

Hozd magaddal a naplódat és a békés csendben gondold át, hogy mit adott neked az elmúlt év, miért tudsz hálás lenni, mi az, ami megvalósult. Tűzz ki fókuszpontokat az új évre!

8. Lekváros kenyérrel nyarat idézni

Az egyik legízletesebb program télen kibontani egy üveg – nyáron eltett – lekvárt vagy befőttet és kiskanállal, teljes átéléssel elfogyasztani. A Fay-inn Fogadónál megkóstolhatod és megvásárolhatod az általunk készített szörpöket, lekvárokat, kompótokat.

9. Téli álmot aludni

A terényi friss levegő jótékonyan elfárasztja az embert, így nagyszerűeket lehet pihenni a csendes, nyugodt, vidéki éjszakák alatt. Garantáltan kipihenten és frissen ébredsz majd, új erővel az új kalandokhoz!

10. Alkotni

Sok megvalósítandó projekt keringhet a fejünkben (albumkészítés, egy új kézműves technika kipróbálása stb.), amire a hétköznapokban lehet, hogy nem jut idő. Hozd el Terénybe a félkész alkotásod és fejezd be a vidéki nyugalomban! Sokféle kézműves technikát ismerünk, amelyet szívesen bemutatunk, segítünk elsajátítani. Érdeklődj workshopjainkról, lehetőségeinkről!

Összegezve

Terény minden évszakban gyönyörű és különleges programokat kínál. Télen sincs ez másképp és nálunk van még esélyed megtapasztalni az igazi, vidéki telet. Bár a globális felmelegedés hatására itt is egyre kevesebbszer van hó, de mivel az ország egyik leghidegebb részén található ez a falu, így jobban megmarad a jég, a hó, a zúzmara. 

Várunk téged télen is!