A meggymagpárna 23 gyógyító trükkje

2023. febr. 16. | Egyéb kategória

A meggy, a szára és a magja évszázadok óta ismert a gyógyhatásáról. Ma már kevesen ismerik és használják, pedig a házi gyógymódok és eszközök, kötelező kelléke lehetne. A meggymagpárna melegíthető és hűthető, így rendkívül sokoldalúan felhasználható kisbabáknál, kisgyerekeknél, tini lányoknál, kismamáknál, nőknél, férfiaknál, sportolóknál, ülő munkát végzőknél és időseknél egyaránt.

A következőkben sorra vesszük a felhasználási területeket és azt is miként lehet alkalmazni a meggymagpárnát az egészségünk védelmében.

De valójában mi is az a meggymagpárna?

A meggyet szeretjük nyersen, lekvárnak, befőttnek, szörpnek, pitében, levesben, rétesben, de a magja gyakran a szemétbe kerül. Ne tegyük! A meggymagról a meggyhús főzés során teljesen leválik. Mosás és szárítás után, tökéletesen tiszta magot kapunk. Ezt a magot töltjük be vászonzsákba és így születik meg a meggymagpárna.

Nézzük meg, hogyan használhatjuk a meggymagpárnát.

A meggymagpárna melegítve és lehűtve is alkalmazható. Mindkét esetben a hőmérsékletét hosszan megtartja és lassan változtatja. Vagyis melegítés után a hőt lassan adja le, hűtés során pedig sokáig képes hidegen tartani a fájó testrészt.

A meggymagpárna melegíthető

 • mikrohullámú sütőben (400 Watt-on, 60 másodpercig)
 • sütőben (maximum 3-5 percig, 100 fokon)
 • cserépkályhán
 • radiátoron

Ha hűteni szeretnéd, tedd a meggymagpárnát egy tasakba és rakd

 • hűtőszekrényben
 • vagy fagyasztóban (30 percig).

Az így felmelegített vagy lehűtött párnát jól rázd fel, ellenőrizd a hőfokot és ezután alkalmazd a szükséges területen!

Most vegyük sorba a felhasználási lehetőségeket.

KISBABÁKNÁL nagyon jól használható hasfájás esetén vagy a fogzás fájdalmainak enyhítésére. Kiváló a babakocsi melegen tartására is hideg időben.

 1. Hasfájós babánál, a felmelegített párnát tedd a baba pocakjára. A lassan és egyenletesen kiáramló meleg, megnyugtatja a babát és ellazítja az izmait. Enyhíti a görcseit.
 2. Fogzás idején a baba mindent a szájába töm és nyugtalanul sír. A lehűtött meggymagpárnát rágcsálhatja is, ami csillapítja az íny fájdalmát. De a legjobb megoldás, ha melegen a baba mellé helyezed. A meleg megnyugtatja és az anyaméhre emlékezteti.
 3. Babakocsi melegítésre, hideg időben, téli séták alatt kiválóan alkalmas. A felmelegített párnát vagy párnákat helyezd el a kocsiban a baba lábánál, vagy oldalánál.

KISGYEREKEKNÉL a meggymagpárna fülfájás esetén lesz nagy segítségedre, de remek játéknak, csörgőnek, „labdának” is.

 1. Fülfájás, fülgyulladásrendkívül jól kezelhető a felmelegített meggymagpárnával. Szelíden melegít és nyugtat. Felnőttek is kiválóan alkalmazhatják.
 2. Kisgyerekek játéknak, csörgő-zörgő zsáknak használhatják. A magok morzsolgatása nyugtató hatású. „Babzsákként” dobálva nem gurul el, nem pattan, könnyű elkapni. Fejleszti a kisgyermekek ügyességét.

TINI LÁNYOKNAK és nőknek egyaránt gyakori problémája a különböző eredetű alhasi görcsök, fájdalmak.

 1. Menstruációs görcsök, felfázásbólvagy fertőzésből eredő fájdalmak, esetleg iskolai stresszből eredő kisebb-nagyobb alhasi görcsök enyhítésére a felmelegített meggymagpárna kiváló. Az alhasi tájékra helyezve, ellazítja az izmokat, csökkenti a görcsöket, megnyugtat

KISMAMÁK rendkívül sokoldalúan használhatják a meggymagpárnát, akár a várandóság alatt, akár a szülőszobán, vagy éppen a szoptatás ideje alatt.

 1. Ahogy növekszik az anyaméh, előfordulhatnak kisebb-nagyobb alhasi fájdalmak, összehúzódások. Ilyenkor egy felmelegített meggymagpárna a pocakra helyezve, újra ellazítja a méhizomzatot, enyhíti a fájdalmat. Még a megrémült kismamát is megnyugtatja a párna melege, a szorongó gondolatoktól, érzésektől eloszlanak.
 2. A szülésznők, dúlák gyakran javasolják, hogy a szülő kismamák vigyenek magukkal a szülőszobára melegvizes palackot. Ennek remek alternatívája a meggymagpárna. A felmelegített párna nagyszerűen elősegíti a vajúdás folyamatát. A meleg lazít, nyugtat, ezt a szülésznők tudják a legjobban.
 3. mellgyulladás, a szoptatós kismamák egyik komoly gondja, ami lázhoz is vezethet. Ez esetben a kismama és a baba is korházi gondozásba kerülhet. Ezt elkerülhetjük, ha a tünetek megjelenésekor azonnal, felmelegített meggymagpárnát helyezünk a begyulladt területre. A párna lassan és egyenletesen adja le a hőt. Fontos, hogy a kezelés után masszírozzuk ki a fájdalmas csomókat. Ezzel megelőzhető a gyulladás súlyosbodása.

NŐKNÉL gyakori érzés az aggódás és a szorongás. Ilyenkor behúzzuk a nyakunkat és észrevétlenül is felhúzzuk a vállainkat.

 1. A női szorongás gyakran vezet a vállak fájdalmához. Ilyenkor a felmelegített meggymagpárna, a fájdalmas részre helyezve, segíti ellazítani a befeszített izmokat, így a fájdalmat is csökkenti.
 2. Stresszoldásmorzsolgatással. Önmagában a párnából hosszan kiáramló meleg is nyugtató hatással van a szervezetre, de ezt úgy tudod fokozni, ha a kezedbe veszed a párnát, és finoman morzsolgatod benne a magvakat.

MINDEN KOROSZTÁLYNÁL, FÉRFIAKNÁL ÉS NŐKNÉL IS, előfordul megfázás, fejfájás, esetenként valamilyen gyulladás. Ilyenkor remek, ha a házipatikánkban van meggymagpárna. És ki ne ismerné azt a kellemetlen érzést, amikor reggel arra ébredünk, hogy nem mozdul a nyakunk?

 1. A megfázástmegelőzheted egy felmelegített meggymagpárnával. Ha például sokat vagy hűvösben, vagy egyhelyben, tedd a felmelegített párnát a lábfejedhez vagy a derekadra. A párna tartósan adja le a melegét így a közérzeted sokat fog javulni. Hidegben nagy segítség horgászoknak, vadászoknak, utcai árusoknak, motorosoknak és mindazoknak, aki a tevékenységük során intenzív izommunkát nem végeznek.
 2. Fejfájásra, migrénes görcsökrea lehűtött meggymagpárna ad enyhülést. Mivel a magok enyhén masszíroznak is, így pluszban fokozzák a fájdalomcsillapító hatást.
 3. A meggymag gyulladáscsökkentőhatása évszázadok óta ismert. A meleg fokozza a vérkeringést, ezáltal az erek gyorsabban szállítják a gyógyító vérsejteket a problémás területre.
 4. Elfeküdt nyakkalugyan ki nem ébredt már fel? Alig bírod mozgatni a fejedet, minden milliméter gyötrelem és a kín akár egész napig is eltart. Minden tevékenységben akadályoz, az öltözködésben, a fésülködésben, a vezetésben, a kerékpározásban. A felmelegített meggymagpárna a nyakadra helyezve, gyorsan és kíméletesen enyhítheti a fájdalmaidat.

SPORTOLÓKKAL, AKTÍV FIZIKAI MUNKÁT VÉGZŐKKEL gyakran megesik, hogy megrándul vagy kificamodik a bokájuk, vagy húzódást- zúzódást szenvednek.

 1. Ficam és rándulásjeges borogatást igényel. Akár kificamodik a bokád, akár megrándul a könyököd, a mélyhűtőben lehűtött meggymagpárna jó gyógyír lesz a fájó területre.
 2. A lehűtött meggymagpárna jól alkalmazható húzódás, zúzódáseredetű panaszok esetén is. Térdsérülések kezelésére, duzzanatok csökkentésére hatékony segítség a hideg párna.

AZ ÜLŐ MUNKÁT VÉGZŐKRE is leselkednek különféle veszélyek, nem csak az aktív fizikai tevékenységet folyatókra. Ilyenek a hát- és derékfájás, a végtagok elgémberedése, a farizmok elfáradása.

 1. A hát- és derékfájásra vagy a lumbágóenyhítésére, kiváló alternatíva a meggymagpárna. A gélzacskók és vizespalackok természetes és biztonságos változata, mely remekül enyhíti a fájdalmakat.
 2. Egy nagyobb méretű meggymaggal töltött ülőpárnaélénkíti az alsó izmokat. A farizmok hosszabb használat során sem fáradnak el, mivel a magok folyamatos masszírozást biztosítanak.
 3. Talpmasszázsrais érdemes rendszeres időt szánnia annak, aki ülő munkát végez. Felállva és egy kicsit helyben járva a meggymagos ülőpárnánkon, gyorsan javul a vérkeringés. Az elgémberedett lábak felfrissülnek és az egész szervezet új lendületre kap.

AZ IDŐS EMBEREKET gyötrő alvászavarok, reumás fájdalmak, aranyér vagy felfekvések szintén megkeserítik az életünket. Ezen panaszok tüneteit enyhíteni jó, ha kéznél van a meggymagpárnánk.

 1. Alvászavarokesetén az ülőpárnát fejpárnaként is alkalmazhatjuk. A meggymag masszírozó hatása révén nyugtatólag hat az idegvégződésekre. A belőle hosszan kiáramló kellemes meleg megnyugtat, ellazít. A természetes anyagokból készülő meggymagpárna kiválóan szellőzik, így még nyáron sem izzad bele az ember.
 2. Reumás, ízületi panaszokbanszenvedők is beszámoltak a meggymagpárna rendkívül jó gyógyító hatásáról. Az ízületi gyulladást is a kiáramló meleg nyugtató és ellazító hatásával enyhíti.
 3. Aranyér, felfekvés ellena magok masszírozó képessége hatásos. A meggymagok gyengéd masszírozása megnyugtatja az idegvégződéseket. Frissítik a vérkeringést, csillapítják a fájdalmat még a kényes területeken is.

PLUSZ EGY TIPP, HOGY MIRE HASZNÁLHATÓ A MEGGYMAGPÁRNA

A meggymagpárna kitűnő ajándék. Minden háztartás része, minden ember személyes tárgya lehet. Ajándékozásával kifejezzük törődésünket a szeretteink, barátaink felé. Hiszen törődünk egészségükkel, ajándékunkkal támogatjuk a jó közérzetüket.

A természetes alapanyagokból készített, meggymagpárna ajándékozásával a bolygónkat is védjük. Nincs vele hulladék, többszörösen felhasználható, ha szükséges új huzatba tölthető.

Zárszó:
Ahogy láttuk, a meggymagpárna egy fantasztikus kincs, amit számtalan módon használhatunk, hogy egészségesek maradjunk, vagy a közérzetünket javítsuk. Nélkülözhetetlen, minden háztartásban. Nézd meg, mi hogyan készítjük! Készítsd el magadnak vagy rendeld meg itt!

Hasonló írások