Konyhánkból
“Számomra a befőzés mindig olyan érzés, mintha egy hatalmas boszorkánykonyhám lenne és keverném a varázsfőzeteket. A fantáziámon túl, van benne igazság is, hiszen lekvárjaink varázslatosan finomak. Próbáld ki őket te is!” – Fáy Hanna, hivatalos lekvárkóstoló 🙂
Hogyan kerül a földből egyenes úton a tányérra az étel?
Az Itt-Termek Fogadó a falu közepén áll. Könnyen megtalálod, és a hozzá tartozó nagy parkolóban, leteheted az autódat. Az Itt-Termek, ahogy a neve is mutatja azt hirdeti, hogy, ami a tányéron van az itt termett minálunk, a saját kertünkben. (Meg azt is, ha megérkezel,...
Mi az ördög az a falmasina?
Vidéken járva megütheti a füledet egy-egy ismeretlen szó. Ilyen lehet a "masina" is, amit most bemutatunk neked: Masina = sparhelt, sparheld, spari, platni, spór, takaréktűzhely, csikótűzhely, így talán mindenki ismeri. Egy szuper kis tűzhely, ami nemcsak sütni-főzni...
3+1 őszi recept a Fay-inn konyhájából
Anyának van egy régi naptára, azaz eredetileg az volt, de ő receptfüzetté alakította. Nálunk ez a "konyhai szentírás", a süteményillatú papírlapjaival. Annak idején nevetve mondtam, hogy a Fáy lányok szakácskönyve egyetlen mondatból áll: "Hívd fel anyát és kérdezd meg...