Hogyan kerül a földből egyenes úton a tányérra az étel?

2022. márc. 17. | Falusi gasztronómia, Vidéki életmód

Az Itt-Termek Fogadó a falu közepén áll. Könnyen megtalálod, és a hozzá tartozó nagy parkolóban, leteheted az autódat.

Az Itt-Termek, ahogy a neve is mutatja azt hirdeti, hogy, ami a tányéron van az itt termett minálunk, a saját kertünkben. (Meg azt is, ha megérkezel, itt termünk, hogy a szolgálatodra legyünk. ☺)

A fogadó mellett van a Hunnia Csipkemúzeum, melynek az udvarán áll, a volt istállóból kialakított, korábbi kávézónk, majd még feljebb a telken a Fay-inn kert következik. Itt és a Csengettyű Tanyán teremnek azok az alapanyagok, amik a konyhában feldolgozásra kerülnek.

És miért az egyenes út? Mert a kertet és a fogadót, ha összekötjük egy egyenes vonallal, éppen a közepén találjuk a volt kávézót, amiből a konyhát alakítottuk ki. Nem csak egyenes az út, hanem igen rövid is. A szállítás kosárral, vagy talicskával megoldható. A zöldség, gyümölcs azonnal, frissen feldolgozásra kerül, nem veszítve semmit az aromáiból, tápértékéből. 

Ez a helyi étel kerül a tányérodra, amivel szeretettel kínálunk. A folyamatot rövid értékesítési láncnak is nevezik. A RÉL-nek a lényege, hogy az alapanyag minél rövidebb úton, minél kevesebb raktározással kerüljön a termelőtől a fogyasztóig.  Nálunk a RÉL a lehető legrövidebb, mindössze 100 méter.

Gyere és nézz szét a kertünkben, a tanyán és kóstold meg finom ételeinket! Hozd el a barátaidat is és töltsetek el egy kellemes napot Terényben!