Cigánylecsó bográcsban
Beköszöntött az ősz, vele együtt pedig vágyunk a telt, fűszeres ízekre, a meleg tűzhelyre, az otthon melegére. Ugyanakkor talán még szánkban van a nyár íze és itt-ott vannak még maradék paprikák, paradicsomok egy klassz, felturbózott lecsóhoz.
A mi kedvencünk: Cigánylecsó (amíg lehet bográcsban, szabad tűzön)
Először készíts el egy csirkepaprikást combból! Az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg zsíron, esetleg szalonnával gazdagítsd az ízét, majd szórd rá a fűszerpaprikát és tedd bele a húst! Amikor felengeded vízzel, tedd hozzá a paprikát és a paradicsomot, tehát egy húsos lecsó lesz a végeredmény. Ízesítsd sóval, borssal! Amikor megfőtt a hús, legvégül önts bele mennyiségtől függően pár zacskó csavaros tésztát, hogy belefőjön. Ügyelj arra, hogy a végén szaftos maradjon az étel!
Hozzávalók:
– vöröshagyma
– zsír/olaj
– szalonna (elhagyható)
– csirkecomb
– fűszerpaprika
– só, bors
– paradicsom
– paprika
– orsótészta
Vendégházunk udvarán kialakítottunk egy hangulatos bográcsozó helyszínt és biztatunk mindenkit a szabad tűz fölött való főzésre! Tűzifát, bográcsot és állványt, sőt most már bevált recepteket is adunk! 😉
Jó főzőcskézést! Jó étvágyat!
A Fay-inn csapata
Hasonló írások