6 ötlet, amivel közelebb kerülhettek egymáshoz

2020. jan. 31. | Túrázás, kikapcsolódás

Minden emberi kapcsolat, mely a szeretet jegyében fonódik össze, ünnepnapot érdemel. A Fay-inn csapatában hiszünk abban, hogy a kapcsolatokat ápolni szükséges. Nem csak a pároddal, hanem a barátoddal, testvéreddel, szüleiddel, bárkivel, aki fontos számodra. Fontos, hogy kifejezd szeretetedet az év minden napján. Hogy hogyan töltsetek időt úgy, hogy az gazdagítsa a kapcsolatokat, erre hoztam most példákat és ötleteket.

Nagy séták és beszélgetések!
Egymás megismerésének alapköve, hogy sok minőségi beszélgetésetek legyen egymással. Teremtsetek olyan környezetet, ahol nem tereli el semmi, egymásról a figyelmeteket. Ezt megtehetitek otthon, tévé, rádió és telefon nélkül, vagy elmehettek sétálni is. Ideális helyszín lehet az élő természet, a friss levegőn való mozgás, a lenyűgöző naplementék. A csend és a nyugalom elengedhetetlen az osztatlan egymásra figyeléshez.

Ismerjétek meg egymás szeretetnyelvét!
Tudjátok, hogy miből érzi a másik, hogy szeretitek? Ismeritek magatokat annyira, hogy mi a ti szeretetnyelvetek? Lehet, hogy még sohasem hallottál erről, ezért javaslom, ismerd meg az 5 szeretetnyelvet Gary Chapman könyvéből. Töltsétek ki, a könyv végén található tesztet, majd osszátok meg egymással gondolataitokat, érzéseiteket ezzel kapcsolatban! Hogyan tudnak ezek az új információk segíteni a kapcsolatotokon? Meglepődsz majd mennyi mindenre fény derül és kapsz magyarázatot. Ezután sokkal tudatosabban és hatékonyabban leszel képes a szeretetedet kifejezni. A szeretetnyelv teszt letölthető itt.

Olvassatok fel egymásnak!
Egy-egy könyv vagy cikk közös olvasása, hatalmas élmény. Persze szükséges olyan témát választani, mely mindkettőtöket érdekel. Az új ismeretek közös befogadása, átgondolása, megbeszélése nagy öröm. Az, hogy közös az élmény, közös a tanulás, hogy egy irányban fejlődtök, nagyon megerősíti a kapcsolatot. Azonkívül sok új beszélgetés témát is ad, még a több 10 éves kapcsolatokba is. Érdemes kipróbálni!

Írjatok közös Bakancslistát!
Bakancslista írásához nem kell más, mint toll, papír és egy kis álmodozás. Beszélgessetek arról, hogy mi mindent szeretnétek közösen megvalósítani. Már a közös tervezgetés is izgalmas, de ha meg is tudjátok valósítani az egyes álmokat, akkor életre szóló élményeket szerezhettek. Amíg készül a lista, beszélgettek, jobban megismeritek, hogy mihez lenne kedve a másiknak. Javaslom, hogy kezdjetek eleinte 5 vagy 10 ponttal és vágjatok bele mielőbb a megvalósításukba! Az idő korlátozottan áll a rendelkezésünkre, kár vesztegetni.

Nosztalgiázzatok!
Az emlékeket megszépíti az idő, gondoljatok vissza szeretettel a múltra! A merengésen túl másképp is emlékezhettek. Szervezhettek közös alkotódélutánt, amikor elkészítetek egy fényképalbumot, újrafotózhattok egy ezeréves képet vagy megírhatjátok a legkedvesebb közös sztoritokat.

Lepjétek meg egymást ajándékkártyákkal!

Az ajándékkártyákban az a jó, hogy személyre szabhatóak a „szolgáltatások”. Szerkesztettünk nektek egy kitölthető dokumentumot, amikre ráírhatjátok azt, amit felajánlotok az ajándékozottnak. A teljesség igénye nélkül: masszázs, mély beszélgetés, „leviszem a szemetet” – kupon stb. Legyetek kreatívak! 😉 Ajándékkártya letöltés itt.

A Fay-inn csapatával mi is megteszünk mindet azért, hogy a szeretet érezhető legyen az összes kapcsolatunkban. Terény kiválóan alkalmas a csendes elvonuslára, egymásra figyelésre. Tapasztalatból tudom, hogy egy nyugodt környezetben, könnyebb párunk elfogadása, megértése és a szeretetünk kifejezése.

Rajta, lepjétek meg egymást, kreatív odafigyeléssel!